Mediavahti mullo.net

25Lok/093

”Lupaa elinten luovutukseen ei kohta ehkä tarvita”

"Elinten luovutusta aiotaan helpottaa lainmuutoksilla.

Jos sosiaali- ja terveysministeriön aikeet toteutuvat, niin uusi käytäntö sallisi elinten luovutuksen aivokuolleilta ilman eri kyselyjä paitsi jos tiedettäisiin, että luovuttajaksi aiottu on vastustanut asiaa. Alaikäisten osalta tilanne harkittaisiin erikseen."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lupaa+elinten+luovutukseen+ei+kohta+ehkä+tarvita/1135250281519

Tämä on paras muutosaloite aikoihin. Uusittua lakia odotellessa voi jokainen hankkia itselleen elinluovutuskortin esimerkiksi täältä:

http://www.lahjaelamalle.fi/

Kommentit (3) Paluuviitteet (0)
  1. Lyhyellä ja huonolla koulutuksella heti töihin maentumaan ja palamaan pohjaan, ja sydäri hieman ennen kuin eläkettä tarvitsisi alkaa maksaa. Nyt vielä elimet kiertoon – valikoiduille kohteille tietenkin. Onhan ”priorisointi” päivän sana lääkärikunnassamme. Minkä mukaan priorisointi, se nähdään sitten elimen vastaanottajan pankki- tai puoluekirjasta.

  2. Vastaavanlaisia kommentteja näytti olevan jutun keskusteluosiossa. Jos lähtökohtana on, että kehenkään ja mihinkään ei voi luottaa, ei säädöksillä ole oikeastaan mitään merkitystä, vaan elinkeinottelua tapahtuu niistä huolimatta, ja lakimuutokset ovat näin ollen yhdentekeviä. Nimmarin väärentäminen elinluovutuskorttiin ei voi olla kovin vaikeaa :)

  3. Kieltämättä epäluuloni värjää mielipiteitäni. Toisaalta ovat ne suojanneetkin ihan kivasti. Toisella aikakaudella päätös olisikin ollut ihan tervetullut. Mutta ehdottomasti ei nykypäivän Suomessa.

    Surullista on että epäluulo on ihan oikeutettua. Suomesta on varta vasten tehty se viidakko jossa niin moni uskoo elävänsä. Ja tämä kaikki oman muistini toimintaoloaikana.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia