Mediavahti mullo.net

19Lok/091

Liikenneonnettomuuskuvat

"Kaksi lasta loukkaantui, kun auto törmäsi heihin suojatiellä Helsingissä tänään puolenpäivän aikaan. Alle 15-vuotiaat tytöt saivat vammoja muun muassa päähän, ja heidät kuljetettiin hoitoon Töölön sairaalaan."

"Kadulla on kolme kaistaa, joista keskimmäistä tullut auto väisti tyttöjä, kuten laki edellyttää. Vasemmanpuoleista kaistaa tullut autoilija ei kuitenkaan pysähtynyt suojatien eteen vaan törmäsi tyttöihin."

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2009/10/976983

Tämä tapaus ei ole kaikkein räikein esimerkki, mutta mitään CSI-tason kuvankäsittelymagiaa ei kuitenkaan tarvita, jotta jutussa käytetyssä kuvatiedostossa näkyvän auton rekisterinumerosta pystyy tekemään valistuneita arvauksia. Onko oikein, että periaatteessa kuka tahansa pystyy uutisen tarjoaman informaation perusteella kaivamaan esiin asianomaisen henkilöllisyyden? Kyseinen onnettomuus on vieläpä herättänyt kiivasta keskustelua eri palstoilla.

Muista uutisoijista ainakin HS valitsi kuvansa paremmin:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Kahden+tytön+yli+ajettiin+suojatiellä+Sörnäisissä/1135250099111

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Aika moni ei tosin koe kyseistä tapahtumaa ”onnettomuudeksi”, joten vaikka jotain lakipykälää olisikin rikottu käytännössä paljastamalla autoilijan omistaja, hyvin harva näkee siinä mitään väärää.

    Ilmeneviin asenteisiin rinnastettavissa oleva Aamulehden uutinen (http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/157649.shtml) onnettomuuden uhriksi jääneestä 13-vuotiaasta pitää huolta lapsen demonisoinnista unohtaen täysin aikuisen autoilijan velvollisuudet lähistyttäessä selvästi merkittyä suojatietä. Vain autoilija näköjään kelpasi tilanteen silminnäkijäksi. Ei vakuuta.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia