Mediavahti mullo.net

14Lok/090

Nigerialaishuijarit

"Vantaalainen kolmekymppinen nainen tutustui keväällä internetin yhteisöpalvelussa nigerialaiseen mieheen, joka kertoi olevansa töissä mallitoimistossa."

"Nainen luuli olevansa seurustelusuhteessa, mutta todellisuudessa yhteydenpidolla varmistettiin, että nainen saatiin mukaan huijaukseen, väärennettyjen sekkien lunastajaksi ja välittäjäksi."

"Yli 30 suomalaista on jäänyt tänä vuonna kiinni yritettyään lunastaa pankeista rahaa väärennetyillä matkasekeillä. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan useimmissa tapauksissa huijarit ovat löytäneet kohteensa internetin chat-palveluista."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Vantaalaisnainen+on+yksi+kymmenistä+nigerialaishuijauksiin+tarttuneista/1135249967564

Tyhmyyden lisäksi usein sakotetaan myös tynnyrissä elämisestä. Näistä nigerialaisveijareista sentään on kuultu jo useampaan eri otteeseen. Kaikkia netistä löytyviä nigerialaisia ei tietenkään pidä mennä leimaamaan yksittäisten hyväksikäyttäjien takia, mutta luulisi kuitenkin, että jossain vaiheessa täytyy hälytyskellojen soida. Nähtävästi toiveet helposta rahasta kuitenkin antavat lisäkannustetta silmien ummistamiselle.

Jos hyödyntäisi verkkoa muutenkin kuin uppoutumalla sosiaalisiin yhteisöihin ja keskustelupalveluihin, saattaisi ehkä törmätä joskus uutisiin, joissa näistä ikävistä ilmiöistä kerrotaan. Tv-uutisille ja sanomalehdille toissijaiset jutut saattavat levitä nettiuutisoinnissa ja verkon puskaradiossa paljon ripeämmin ja näkyvämmin.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia