Mediavahti mullo.net

8Lok/091

Eduskunnan kerhot

"Eduskunnan urheilukerhon varoista tehty mittava kavallus on saanut myös pirkanmaalaiskansanedustajat pahoittelemaan hyväuskoisuuttaan. Kerhon tilintarkastajia ovat pirkanmaalaiset kansanedustajat Jukka Gustafsson (sd) ja Arto Satonen (kok). Gustafsson on ollut tehtävässä yli kymmenen vuotta, Satonen kertoo tarkastaneensa kerhon tilit vain kerran, vuonna 2004."

"Helsingin Sanomien tietojen mukaan useamman vuoden aikana tililtä on hävinnyt ainakin 70 000 euroa. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen sanoi STT:lle, että summa lienee oikea. Urheilukerhon vuosibudjetti on noin 60 000 euroa."

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/157988.shtml

Jälleen löytyi pari hyväuskoista hölmöä lisää. On se kumma, miten noita sinne keskittyykin, huonomuististen dementikkojen seuraksi. Sen tietty ymmärtää, ettei tilejä tarvitse juurikaan syynäillä, sillä tokihan eduskunnassa työskenteleviin pitää voida luottaa. Sitä paitsi vaadittaisiin erityisen tarkkasilmäinen tilihaukka huomaamaan, että budjetista katoaa sellainen kymmenen prosenttia vuodessa.

Onkohan Aamulehti tarkoituksellisesti kaivanut herroista kuvat, joissa kummankin pää on sopivan viattomasti samaan suuntaan kallellaan?

"Jos erilaisten harrastuspiirien määrä tästä vielä lisääntyy, eduskuntaa ei pian erota koululaisten iltapäiväkerhosta, Alho varoittaa."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/eduskunnan-kerhot-tallainen-on-arkadianmaen-puuhamaa

No eipä tule ainakaan aika pitkäksi, ja kuntokin pysyy korkealla. Eduskunnan urheilukerhon jalkapallojoukkue puolestaan on ehdoton kansallinen ylpeydenaihe. Valitettavasti tuostakaan jutusta ei käynyt ilmi, mitkä kaikki kerhot saavat rahallista avustusta. Onneksi se on vain pieni sivuseikka.

"Eduskunnan kulujen karsimisprojekti on tuottanut yllättävän hankaluuden Eduskunnan Eräkerholle. Se on joutunut etsimään ulkopuolisen isännän vuotuisille päivällisilleen."

"Esimerkiksi Riitta Uosukaisen (kok) aikaan juhlat olivat ylellisiä ja niitä odotettiin."

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eduskunnan+eräkerho+löysi+juhlilleen+isännän+RAYsta/1135249899300

Ei kannata huolehtia, kyllä eduskunnan kerholaisista aina huolta pidetään.

"Eduskunta on saanut viime aikoina kokea erilaisia skandaaleja "liian kanssa", puhemies Sauli Niinistö (kok) tuskailee. Niistä ei tule tavalliselle ihmiselle "kaikkein kauneimpia mielikuvia"."

"Eri puolueiden eduskuntaryhmät käyttävät rahaa monikymmenkertaisesti sen minkä harrastekerhot, ja niistäkin kolme on uskonut tilintarkastajan hommat pelkästään ryhmän jäsenille. Eduskuntaryhmien rahankäyttöön on eduskunnassa puututtu jo aikaisemmin, kun huomattiin, että ne ovat maksaneet esimerkiksi vaalimainoksia."

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Niinistö+tuskailee+Liikaa+skandaaleja+eduskunnassa/1135249870601

Onneksi Niinistö sentään tietää, ettei tällainen käy päinsä. Harmi vaan, ettei kukaan ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että rahankäyttöä voisi jollain tavalla vähän valvoakin. Kai sitä on vaan ajateltu, että kyllä eduskunnan väkeen voi luottaa.

Sitten ne muut huomasivat Saulin yli-innokkaan irtopisteiden kalastelun:

"Helsingin Sanomien haastattelussa keskiviikkona puhemies Niinistö käytti ilmaisua "Tämmöisiä veijareita meillä täällä on", kun hän kommentoi eduskunnan juhlaviinijupakkaa. Eduskunnan työntekijäyhdistysten puheenjohtajat kokevat, että tokaisulla Niinistö viittasi koko eduskunnan henkilöstöön."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/eduskunnan_henkilosto_moittii_niiniston_puheita_1065538.html

Niin, varmasti ainakin suurin osa eduskunnan porukasta on ihan lainkuuliaista ja rehellistä. Poikkeus vahvistaa säännön.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Most help articles on the web are inaccurate or inhoterenc. Not this!


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia