Mediavahti mullo.net

3Lok/091

Tuulessa ja tuiskussa

Audeista ei näköjään päästä nyt ollenkaan eroon:

"Reilut kaksi viikkoa sitten ilmestyi Kuopion yliopiston Snellmania-rakennuksen autotalliin uuden karhea Audi A6."

"Yliopiston talousjohtaja Matti Paavonsalon mukaan auto on ostettu rehtorin toimeksiannosta ja kirjanpidon mukaan sen hankinta maksoi 55.000 euroa sisältäen arvonlisäveron."

"Auton hankinta on herättänyt närkästystä tutkijoissa ja professorikunnassa, kun samalla yliopiston hallinnossa saarnataan niukan talouden julistusta. Useat eri laitoksien työntekijät kertovat, että uusien toimistolaitteiden hankinta ja virkamatkojen kustannusten maksu on nykyisin hyvin nihkeää."

http://www.kuopionkaupunkilehti.fi/Paikallisuutiset/Paivan-puheenaihe/Rehtori-hankki-okyauton-virkamatkoihin

Taisi kyseinen rehtori pitää kovasti sormia ristissä, ettei kukaan noteeraisi koko autoa, saati sitten  nostaisi asiaa tällä tavoin tapetille.

"Rehtori Matti Uusitupa on ajanut omalla autolla koko virkauransa. Hän arvasi, että auton osto herättää kateuden puuskan. Uusituvan mukaan yliopisto voisi olla Audista imagollisesti ylpeä.

–Ostin auton, jotta urputukset kohdistuisivat itseeni eikä tuleviin rehtoreihin. Perusteena kunnon autolle on turvallisuus, kun rehtorit ajavat tuulessa ja tuiskussa aamuin ja illoin. En voisi ottaa vastuulleni, jos joku menehtyisi tai ajaisi ojaan."

En tiedä kumpi on enemmän väärin: tarkoitukseensa nähden liian kalliin auton osto vaivihkaa säästökuurin aikaan vai se, että yliopistolle pääsee rehtoriksi henkilö, joka antaa tämän tasoisia selityksiä teoilleen.

Kommentit (1) Paluuviitteet (0)
  1. Merkille pantavaa on myös linkin kuvassa näkyvä ~1000€ kustantava yksilöity rekisterikilpi. Sen siirto seuraavaan virka-autoon maksaa muuten taas sen ~1000€.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia