Mediavahti mullo.net

1Lok/090

”Jungner: YLElle kylmää kyytiä”

"Yleisradiomaksua aletaan periä vuoden 2012 alusta. Sekä yritysten että asuntokuntien maksun suuruus tarkentuu syksyllä 2011, kun hallitus määrittää Ylen rahoituksen tason."

"Ylen hallintomallia uudistetaan siten, että julkista palvelua valvoo ulkopuolinen, Ylen johdosta riippumaton neuvosto. Valvonnasta on tarkoitus tehdä kattavampaa ja itsenäisempää."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72874-yle-maksu-lapi-tv-maksu-nousee

Yleisradiomaksu siis tulee, mikä oli oikeastaan odotettavissa. Maksun lähtötasolla ei taida olla suurta merkitystä, sitähän voidaan ajan myötä nostaa vähitellen. Tuleeko maksuun minkäänlaista progressiota, jää myös nähtäväksi.

Jos jotain positiivista pitää näistä linjauksista löytää, Yleä valvova neuvosto on todellakin tarpeen. Vaan mahtaako neuvostolla sitten olla todellista valtaa, ja uskaltaako se oikeasti rajoittaa Ylen tekemisiä. Vaarana on, että ryhmästä tulee pelkkä kumileimasin.

"- Ylelle tämä oli kovasti kylmää kyytiä. Nämä päätökset tarkoittavat sitä, että ensi vuonna mennään selkeästi tappiolle."

"- Äkkiseltään arvioiden puhutaan ehkä suoraan työpaikoiksi muutettuna 400-500 työpaikasta, Jungner sanoo."

"- Teemme tappiota, tarvittaessa otamme velkaa ja toivomme, että omistaja näitä päätöksiä tulevina vuosina korjaa, Jungner summaa."

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/10/jungner_ylelle_kylmaa_kyytia_1047694.html

Mielestäni on kovin härskiä lyödä heti kättelyssä pöytään irtisanomiskortti. Yle voisi taatusti karsia kallista tarjontaa ja palveluita ilman välittömiä työpaikkojen menetyksiäkin. Jos irtisanomisiin kuitenkin pakon edessä joudutaan, ei Ylen pitäisi olla mitenkään muista poikkeava yhtiö. Jungnerin viimeinen kommentti on suoranaista vastuun ja syyllisyyden sysäämistä muiden niskaan.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia