Mediavahti mullo.net

19Syy/092

Tapaus Tiura

Uskoitko kenties, että Suomi on jonkinlainen kaukainen lintukoto, jossa korruptio ei idä? Toivottavasti olet edes jonkin verran seurannut Nova Groupin vaalirahoituksen penkomista. Vaikka usein onkin ikävää, kun media penkoo yksittäisten ihmisten tekemisiä liian kovaäänisesti, tässä tapauksessa julkiset kölin alta vetämiset ovat väistämättömiä ja ihan paikallaan. Asiat eivät päädy julkisuuteen, ennen kuin joku kaivaa ne varta vasten esiin. Eniten tämä Nova-jupakka on tainnut henkilöityä kansanedustaja Marja Johanna Tiuraan.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/09/25915&ext=rss

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71576-"rumaa-marja-tiura"

Kevennyksenä peruskoulutason hätävalheita:

"Tiuran mukaan MJT-klubi ei ole hänen henkilökohtainen kannatusyhdistyksensä, vaikka sen nimi muodostuu Tiuran nimikirjaimista ja sen perustaja ja puheenjohtaja on Tiuran itse vaalipäällikökseen nimeämä tamperelainen konsultti Eila Saviaro.

Saviaron mukaan yhdistyksen nimi tulee lyhenteestä MukavaJoukkoTiimi."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009091510246883_uu.shtml

Jarmo Virmavirta kirjoittaa vaalirahoituksesta:

"Vaalirahoitus - demokratian rahoittaminen - on laillista, jopa hyödyllistä toimintaa."

"Journalismin kannalta tässä asiassa on kamalaa se, että huomiovallasta tulee väkisinkin tuomiovaltaa."

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/jarmovirmavirta/vaalirahat

Se, toteutetaanko lahjonta laillisesti vai ei, on yhdentekevää. Tosiasia kuitenkin on, että poliittiseksi päättäjäksi pääsy ja sellaisena pysyminen voi vaatia suuriakin rahapanostuksia, mikä luo automaattisesti edellytykset korruptiolle. Jos ei media tuomitse, niin kuka sitten? Iso kysymys tietenkin on, kuka puhuu totta ja kuka ei. Itse taipuisin tässä tapauksessa uskomaan, että yksinkertaisin selitys on todennäköisesti se oikea. Mikä näyttää vahvasti korruptiolta, on korruptiota.

Jostain syystä Tiura näyttää kuitenkin saaneen jonkinlaisen vastuuvapautuksen. Kokoomusryhmää ei kohu hetkauta. Rahat on maksettu takaisin, ja kaikki on taas hyvin? On oikeastaan yritetty antaa vieläpä sellainen kuva, että lahjusten takaisinmaksu on perin vastuuntuntoista ja jaloa. Ei se ihan niin mene. Jos kerran tekstiviesteistä junailtiin aikanaan tekosyy Ilkka Kanervan kenkimiselle, miksi Tiuran pää ei ole vadilla?

"Tampereen yliopiston valtio-opin dosentti Pertti Timonen ei usko, että vaalirahoituskohu vaikuttaisi äänestäjien näkemyksiin kovin pitkään. Nyt esillä olleen Marja Tiuran suosion hän ennustaa heikkenevän, mutta muistuttaa monien aiemmin ryvettyneiden näyttävästä paluusta."

http://yle.fi/alueet/tampere/2009/09/tutkija_vaalirahakohua_ei_kauan_muisteta_1007140.html

Kommentit (2) Paluuviitteet (0)
  1. Mitä tarkoitetaan Niinistön kenkimisellä?

  2. No nyt meni jostain syystä Niinistöt ja Kanervat sekaisin. Korjataan :)


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia