Mediavahti mullo.net

12Syy/090

”Rallikuski ajoi 10-vuotiaan tytön kuoliaaksi”

"Ralliviikonloppu oli jälleen sysimusta, kun ralliauto paiskautui ulos tieltä ja suoraan kilpailua seuranneen 10-vuotiaan pikkutytön päälle Norjassa. Tyttö kuoli heti vammoihinsa.

Surullinen onnettomuus sattui lauantaiaamuna Norjassa ajetussa rallissa. Dagbladet-lehden mukaan kuski menetti autonsa hallinnan mutkassa, suistui ulos tieltä ja suoraan tien varrella aurinkotuolissa istuneen tytön päälle."

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/t/ralli/1729607

Tässä on varsin hyvä esimerkki epäasiallisesta otsikoinnista, jota iltapäivälehdissä näkee harmittavan paljon. Vasta jutun teksti paljastaa, mitä oikeastaan tapahtui, otsikon vihjatessa jotain aivan muuta. Vai löytyykö joku, jonka mielestä kuoliaaksi ajamisen ja ulos tieltä suistumisen välillä ei ole melkoista vivahde-eroa? Ensimmäisestä tulee heti mieleen kuskin vähintäänkin puolitahallinen teko, kun taas jälkimmäinen pistää lähinnä arvailemaan, miksi jonkun mielestä oli hyvä idea seurata rallia kyseisessä paikassa ja vieläpä lapsen kanssa.

Toisinaan huono otsikko voi tietenkin olla pelkkää toimittajan ajattelemattomuutta. Myönnettävä on, että joskus sisältöä on vaikea järkevästi tiivistää muutaman sanan mittaiseen otsikkoon. Nasevuudesta pitää kuitenkin tinkiä, jos otsikosta tulee asioita vääristävä tai väärinymmärryksille altis. Iltapäivälehdille on useimmiten kuitenkin tärkeintä ainoastaan se otsikon raflaavuus.

Kommentit (0) Paluuviitteet (0)

Ei kommentteja.


Jätä kommentti


Ei paluuviitteitä.

Aiheet

Suosituimmat

Arkisto

Linkit

RSS Uutisia